Οφέλη υγείας

Οφέλη υγείας

Οφέλη για την υγεία του ελαιολάδου που πρέπει να γνωρίζετε

Γνωρίζατε ότι το ελαιόλαδο εφευρέθηκε για πρώτη φορά το 2500 π.Χ.;

Αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη είναι ότι οι άνθρωποι το χρησιμοποιούσαν αρχικά ως καύσιμο για να ανάψουν τις λάμπες τους. Μετά από εκατοντάδες χρόνια που πέρασαν, οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν επιτέλους πόσο νόστιμο ήταν να το φάμε.

Εκτός από την ενίσχυση της γεύσης οποιουδήποτε πιάτου, υπάρχουν επίσης πολλά οφέλη από το ελαιόλαδο που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής σας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε για μερικά εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία που θα σας δώσουν περισσότερη έμπνευση στην κουζίνα.

1. Το ελαιόλαδο βελτιώνει την υγεία της καρδιάς

Σε αντίθεση με άλλους τύπους ελαίων, το ελαιόλαδο αποτελείται κυρίως από μονοακόρεστα λιπαρά που είναι υγιή για την καρδιά, όπως το ελαϊκό οξύ. Τα μονοακόρεστα λιπαρά είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση της χοληστερόλης και τη διατήρηση καθαρών αρτηριών . Αυτή η μελέτη για το ελαιόλαδο και την υγεία της καρδιάς διαπίστωσε ότι η καθημερινή κατανάλωση EVOO επιτρέπει στα άτομα με υπέρταση να μειώσουν την ποσότητα φαρμάκων που χρειάζονται για να διατηρήσουν μια αποδεκτή ένδειξη της αρτηριακής πίεσης.

2. Το ελαιόλαδο μειώνει τη φλεγμονή

Υποφέρετε από αρθρίτιδα ή άλλες επώδυνες καταστάσεις; Αν ναι, ένα από τα κορυφαία οφέλη για την υγεία του ελαιολάδου είναι ότι μπορεί να διατηρήσει τα επίπεδα φλεγμονής χαμηλά χάρη στις υψηλές ποσότητες πολυφαινολών. Η χρόνια φλεγμονή συνδέεται επίσης με ζητήματα ψυχικής υγείας όπως η κατάθλιψη, επομένως μπορείτε να παρατηρήσετε μια θετική επίδραση στη διάθεσή σας αφού αρχίσετε να τρώτε περισσότερο ελαιόλαδο.

3. Το ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου

Δεδομένου ότι το ελαιόλαδο είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, η συμπερίληψή του στη διατροφή σας μπορεί να κάνει το σώμα σας λιγότερο φιλόξενο στα καρκινικά κύτταρα. Το σώμα μας παράγει ελεύθερες ρίζες κάθε φορά που τρώμε, γι’ αυτό είναι σημαντικό να εξουδετερώνουμε αυτή την επίδραση υιοθετώντας μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

4. Το ελαιόλαδο προωθεί την απώλεια βάρους

Εάν προσπαθείτε να χάσετε λίπος, μπορεί να αισθανθείτε σύγχυση σχετικά με το να συμπεριλάβετε περισσότερα στη διατροφή σας. Τα καλά νέα είναι ότι τα υγιή λίπη όπως το ελαιόλαδο μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο ικανοποιημένοι και να τρώνε λιγότερες θερμίδες ως αποτέλεσμα. Είτε προσπαθείτε να χάσετε βάρος είτε να διατηρήσετε το βάρος σας, το ελαιόλαδο είναι ένας απλός τρόπος για να διατηρήσετε τον υγιεινό τρόπο ζωής σας υπό έλεγχο.

5. Το ελαιόλαδο επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης

Ένα άλλο από τα καλύτερα οφέλη για την υγεία του ελαιόλαδου είναι ότι περιέχει πολλά ζωτικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το δέρμα σας για να παραμείνει νεανικό. Οι βιταμίνες A, D, E και K μαζί με τα αντιοξειδωτικά βοηθούν τα κύτταρα να επισκευαστούν, κάτι που σας επιτρέπει να λάμπετε από μέσα προς τα έξω. Μπορείτε να βελτιώσετε την υφή και την εμφάνιση του δέρματός σας τρώγοντας ελαιόλαδο ή ακόμα και εφαρμόζοντάς το ως ενυδατική κρέμα.

Είστε έτοιμοι να αποκομίσετε τα οφέλη του ελαιόλαδου για την υγεία;

Τώρα που γνωρίζετε για τα πολλά οφέλη του ελαιόλαδου για την υγεία, μπορείτε να ενθουσιαστείτε με την υιοθέτηση μιας θρεπτικής διατροφής που δεν στερείται γεύσης.

Για να αποκομίσετε τα περισσότερα οφέλη από το ελαιόλαδο, είναι σημαντικό να ψωνίζετε από καταστήματα υψηλής ποιότητας που διατηρούν τα προϊόντα τους φρέσκα. Εάν είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε το καλύτερο ελαιόλαδο, η κοιλάδα Elaea θα ήθελε να προσθέσει περισσότερη χαρά στην κουζίνα σας. Αγοράστε τώρα το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο μας και ετοιμαστείτε να το ερωτευτείτε.