Καρδιαγγειακή Υγεία

Καρδιαγγειακή Υγεία

Το ελαιόλαδο αναγνωρίζεται ευρέως ως ένα από τα πιο υγιεινά λάδια στον κόσμο.

Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι τείνουν να ζουν περισσότερο και πιο υγιεινά σε περιοχές όπου το ελαιόλαδο αποτελεί βασικό μέρος της διατροφής.

Το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο (EVOO) είναι το ελαιόλαδο υψηλότερης ποιότητας που διατίθεται, το οποίο εξάγεται από τον καρπό της ελιάς χωρίς τη χρήση θερμότητας ή χημικών ουσιών.

Σε αυτό το άρθρο εξετάζουμε τα κύρια οφέλη για την υγεία από την προσθήκη του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου στη διατροφή σας, με βάση τα πιο πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία.

Περισσότερο Ελαιόλαδο θα μπορούσε να σας βοηθήσει να Μειώσετε τον Κίνδυνο Καρδιακών Παθήσεων

Οι καρδιακές παθήσεις είναι η νούμερο ένα αιτία πρόωρου θανάτου παγκοσμίως.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι πληθυσμοί που κατοικούν σε μεσογειακές περιοχές έχουν χαμηλά ποσοστά θνησιμότητας (θανάτων) από καρδιακές παθήσεις. Αν και αυτό οφείλεται σε συνδυασμό παραγόντων, η υψηλή κατανάλωση Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου θεωρείται ότι είναι σημαντική (5).

Φαίνεται ότι οι δραστικές ενώσεις στο Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο έχουν ισχυρές καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες, όπως βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην πρόληψη της αθηροσκλήρωσης (σκλήρυνση των αρτηριών) (2, 6, 7).

Μια τεράστια μελέτη ανασκόπησης, η οποία περιλάμβανε δεδομένα από περισσότερα από 840.000 άτομα, διαπίστωσε ότι όσοι έτρωγαν το περισσότερο ελαιόλαδο είχαν 9% λιγότερες πιθανότητες να έχουν καρδιακά προβλήματα και 11% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν νωρίς σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν το λιγότερο ελαιόλαδο (8).

Βασικό Μήνυμα: Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο περιέχει μια σειρά από ενεργές ενώσεις που συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς. Οι μελέτες παρατήρησης διαπιστώνουν σταθερά ότι όσοι καταναλώνουν περισσότερο έχουν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου.