Διαβήτης

Διαβήτης

Το ελαιόλαδο αναγνωρίζεται ευρέως ως ένα από τα πιο υγιεινά λάδια στον κόσμο.

Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι τείνουν να ζουν περισσότερο και πιο υγιείς σε περιοχές όπου το ελαιόλαδο αποτελεί βασικό μέρος της διατροφής.

Το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο (EVOO) είναι το ελαιόλαδο υψηλότερης ποιότητας που διατίθεται, το οποίο εξάγεται από τον καρπό της ελιάς χωρίς τη χρήση θερμότητας ή χημικών ουσιών.

Σε αυτό το άρθρο εξετάζουμε τα κύρια οφέλη για την υγεία από την προσθήκη του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου στη διατροφή σας, με βάση τα πιο πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία.

Το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο μπορεί να σας βοηθήσει να Μειώσετε τον Κίνδυνο Διαβήτη τύπου 2

Ο διαβήτης τύπου 2 χαρακτηρίζεται από τη μειωμένη αποτελεσματικότητα της ινσουλίνης, της ορμόνης που μετακινεί τη γλυκόζη (σάκχαρο) από το αίμα και στα κύτταρα για να χρησιμοποιηθεί ως ενέργεια.

Θεωρείται ότι οι φαινολικές ενώσεις που υπάρχουν στο Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο βοηθούν στο μεταβολισμό της γλυκόζης και βελτιώνουν την ευαισθησία και την αποτελεσματικότητα της ινσουλίνης.

Μια μεγάλη ανάλυση διαπίστωσε ότι η συμπερίληψη του ελαιόλαδου στην καθημερινή σας διατροφή θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 κατά 13%. Σε σύγκριση με μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα ελαιόλαδου βρέθηκε επίσης ότι βοηθά στην ομαλοποίηση της γλυκόζης στο αίμα σε άτομα που είχαν ήδη διαβήτη τύπου 2 (11).

Αυτά τα ευεργετικά αποτελέσματα είναι ακόμη πιο έντονα όταν συνδυάζονται με μια μεσογειακή δίαιτα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι μια μεσογειακή διατροφή εμπλουτισμένη με ξηρούς καρπούς ή εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μείωσε τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 κατά 50% περισσότερο (12).

Βασικό μήνυμα: Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τον διαβήτη τύπου 2 ή στη διαχείριση προ υπάρχοντος διαβήτη.